cinco%20movimientos%20cinco%20oseis%281%29El katsugen undo és una pràctica bàsica del Seitai juntament amb el yuki.

Respectem com s’expressa el nostre moviment espontani i instintiu. Aquell automatisme o vaivé que surt de forma agradable i es va concentrant en aquelles zones més tenses o amb més bloqueig.

És un diàleg interior en el que, de mica en mica, anem apreciant aquelles zones amb excessiva tensió o falta de coordinació entre elles (Coordinació CVP o Crani-Vèrtebres- Pelvis). Alguna cosa encallada, laxa, feble, etc., se’ns va posant de manifest, es va movent, i comencem a adonar-nos-en d’allò físic i psíquic alhora, molt íntim, molt nostre.

Sentim com la respiració pectoventral es va ampliant i alguna cosa pot expressar-se més nítidament. Per exemple: un dolor que afluixa, aquell sentiment que ja no dol, la sensació d’angoixa que ja no impedeix respirar, un desassossec intern que desapareix, etc.

No poder dormir, tenir problemes digestius o estar de mal humor, són situacions normals en determinats moments de la vida, però deixen de ser-ho quan van en augment i es mantenen en el temps sense donar cabuda a moments de calma o serenitat.